AVIATIEI


VANZARE APARTAMENTE

Cartierul Aviatiei  este situat in zona de nord-est a sectorului 1 al Capitalei. Este strabatut de axe de circulatie importante la nivelul orasului precum Bd. Alexandru Serbanescu si Bd. Nicolae Caramfil, unde se concentreaza nu doar un trafic intens, ci si functiuni diverse de interes pentru intregul Sector 1 si chiar pentru Bucuresti.

 Cartierul  beneficiaza de un spatiu public bine intretinut (parcari,  trotuare, sistem de iluminare) ce seamana foarte mult cu Drumul Taberei,in anumite portiuni, ai impresia ca esti in alt oras, asta datorita faptului ca lipsesc blocurile cu 10 etaje,. Blocurile de aici sunt mici, , construite dupa anii 1984 , au 4 etaje si se intind pe suprafete relativ mici. Apartamentele construite inainte de 1989 au suprafete mari si sunt atat decomandate cat si semidecomandate. Astfel, garsonierele au suprafete de 40-45 mp.

Apartamentele cu 2 camere in zona Aviatiei sunt de 2 tipuri: cele cu suprafata de 60 mp (in general decomandate), pe bulevardul Nicolae Caramfil si cele cu suprafata de 54 mp, pe stradutele care unesc bulevardul Caramfil de bulevardul Alex. Serbanescu.

Apartamentele cu 3 camere au 75-85 mp iar cele cu 4 camere 90-100 mp.

Dupa anul 2000 au fost construite multe imobile moderne, zona de nord si faptul ca are acces la metrou atragand dezvoltatorii imobiliari.

. Accesul facil la mijloacele de transport in comun si in special la magistrala M2 (statia de metrou Aurel Vlaicu) face din cartierul Aviatiei una dintre cele mai cautate zona din Bucuresti.  Cartierul Aviatiei se invecineaza la nord vest cu cartierul Baneasa, la sud cu cartierul Floreasca si Parcul Bordei, la est cu cartierul Pipera si la vest cu Parcul Herastrau si zona de lux din jurul Soselei Nordului.

 In aceasta zona au fost deja incepute si realizate lucrari de amenajare a spatiilor publice, a fost reorganizata circulatia, introducandu-se sensuri unice pentru a fluidiza traficul. Au fost amenajate locuri de parcare de-a lungul strazilor si eliberate trotuarele dedicate pietonilor. In continuare se va avea in vedere dezvoltarea de proiecte pentru remodelarea spatiilor publice din vecinatatea Pietei Aviatiei.

Principalele strazi importante din acest cartier sunt: Nicolae Caranfil, Soseaua Pipera, strada Cpt. Aviator Alexandru Serbanescu, strada General Stefan Burileanu, Smaranda Braescu, Elena Caragiani si Borsa. Daca se merge de-a lungul soselei Nicolae Caranfil, se poate remarca cu usurinta din departare Pasajul Baneasa. Pana la pasaj, apar destule strazi care au rolul de a te duce spre blocurile care inconjoara zona. Ajungand la pasaj, se poate observa liniile de cale ferata, precum si marginea Bucurestiului cu campia Vlasiei.

Spre pasajul Baneasa, strada Nicolae Caramfil se intersecteaza cu strada Cpt. Av. Alexandru Serbanescu. Intre cele doua strazi, mai aproape de intersectie, se afla o cladire neterminata si abandonata, dar de o inaltime remarcabila. De la strada Cpt.Av. Alexandru Serbanescu se intinde linia tramvaiului 5 care trece prin pasajul Baneasa. Mergand pe strada Siriului se poate observa contacte cu alte strazi si trecand de zona cu blocuri, apar case care lasa impresia ca ai parasit Bucurestiul, deoarece predomina stilul rural. 

Comentarii

Nu sunt comentarii


Lasati un comentariu
 
^ Go up