BANEASA


VANZARE APARTAMENTE

Cartierul Baneasa se intinde pe o suprafata de circa 25 ha si face parte din sectorul 1 al capitalei. In perioada interbelica, limita de nord a Bucurestiului era raul Colentina, regularizat si asanat dupa proiectele inginerului Nicolae Caramfil, fapt ce a creat salba de lacuri din imediata vecinatate a comunei Baneasa. Vatra acestui sat era asezata pe partea stanga a soselei care facea legatura dintre capitala si orasul Ploiesti. Dupa 1950, cand comuna a fost inclusa din punct de vedere administrativ in municipiul Bucuresti, teritoriul ei a devenit cartier al orasului. Zona este traversata de una dintre cele mai importante artere de circulatie ale Capitalei, Soseaua Bucuresti Ploiesti, ce asigura accesul catre Drumul National 1,  Aeroportul Baneasa si Aeroportul Otopeni.

In Baneasa se afla Baneasa Shopping Center, cel mai mare centru comercial din tara cu magazine din lanturi internationale precum IKEA Baneasa, Metro Baneasa, Carrefour Baneasa si Baneasa Shopping Mall. In apropiere se afla un magazin Selgros si numeroase showroom-uri.

Principalele bulevarde ale cartierului Baneasa sunt Soseaua Bucuresti–Ploiesti, Bulevardul Aerogarii, Bulevardul Ion Ionescu de la Brad, Soseaua Gheorghe Ionescu Sisesti, Strada Jandarmeriei, Aleea Privighetorilor si Bulevardul Ficusului.

In prezent cartierul Baneasa este delimitat in partea de nord de Soseaua de Centura (orasul Otopeni), in sud de linia cale ferata Bucuresti-Constanta (Piata Presei Libere), in vest de cartierul Bucurestii Noi si in est de cartierele Aviatiei si Pipera.Zona Baneasa a prins contur la inceputul secolului al XIX-lea, fiind trasate strazi rectangulare si parcele de minimum 400 mp. Aici, in perioada interbelica si imediat dupa aceea, au fost construite case cu un singur nivel si cu toate dotarile edilitare. Cu toate acestea intre 1980 si 1985 o mare parte din ele au fost dezafectate si inlocuite cu blocuri care au un regim maxim de inaltime de P+4E, datorita tronsonului aerian.

Zona Baneasa a cunoscut o dezvoltare accelerata dupa anul 2000, cand au fost ridicate foarte multe imobile cu standarde ridicate de confort, apartamentele din aceste imobile avand suprafete mult mai mari decat cele construite inainte de 1989.

In ceea ce priveste ansamblurile de locuinte construite inainte de 1989, o particularitate a cartierelor Baneasa si Aviatiei este faptul ca in zona nu gasim decat imobile cu regim de inaltime P+4 etaje, concentrate in perimetrul cuprins intre Soseaua Bucuresti – Ploiesti, strada Elena Vacarescu si bulevardul Aerogarii. Suprafetele apartamentelor sunt generoase, din acest punct de vedere putem asemana cartierele Baneasa si Aviatiei cu Nerva Traian, Calarasilor, 13 Septembrie, si Vitan (Mall).                                                                                               

In Baneasa, garsonierele au suprafete cuprinse intre 38 si 42 mp, apartamentele cu 2 camere 55-60 mp, apartamentele cu 3 camere 72-80 mp, apartamentele cu 4 camere 90-95 mp si sunt destul de generoase comparativ cu suprafetele altor apartamente din alte cartiere ale capitalei.

Comentarii

Nu sunt comentarii


Lasati un comentariu
 
^ Go up